Všetky recepty > Prílohy > Ryža
Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka
Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná
Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Dusená guľatozrnná ryža pri varení uvoľňuje zo zŕn škrob a po uvarení je ľahko lepkavá. Tvorí základ ryžových náplní, ryžových nákypov, je vhodná do rizota a iných pokrmov, no v neposlednom rade je dobrá ako bežná príloha.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka
Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka