svetvomne.sk

Ryžový nákyp s kiwi

    

Výborný klasický ryžový nákyp s ovocím. Podávame teplý, poliaty ovocnou šťavou. Chutí aj na studeno

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava ryžovej kaše

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  voda ½ litra  ryža 350 gramov  cukor vanilkový 20 gramov

Ryžu uvaríme v mlieku zmiešanom s vodou a vanilkovým cukrom do mäkka. Pri varení často premiešavame, aby nám ryža neprihorela. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.

Príprava ryžovej kaše

2. Príprava ryžovej zmesi

maslo 100 gramov  cukor práškový 150 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  hrozienka 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame žĺtky. Pridáme chladnú ryžovú kašu a hrozienka, ktoré sme nechali chvíľu namočené vo vode. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do ryžovej zmesi.

Príprava ryžovej zmesi

3. Pečenie

kivi 6 kusov  maslo  vločky ovsené

Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrieme. Kiwi očistíme, pokrájame na kolieska a rozložíme po vrstve zmesi.Vhodné je použiť kiwi nie moc zrelé.

Pečenie

4. 

Na kiwi navrstvíme druhú polovicu ryžovej zmesi. Pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 40 minút. Potom odokryjeme a 10 minút zapečieme. Upečený posypeme cukrom

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť