Ryžový nákyp s kiwi
Výborný klasický ryžový nákyp s ovocím. Podávame teplý, poliaty ovocnou šťavou. Chutí aj na studeno
recept,fotorecept,ryža,kivi,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
hrozienka | 80 | gramov | |
kivi | 6 | kusov | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | liter | |
ryža | 350 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
vločky ovsené | - | ||
voda | ½ | litra |
Recept
1. Príprava ryžovej kaše
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • voda ½ litra • ryža 350 gramov • cukor vanilkový 20 gramov
Ryžu uvaríme v mlieku zmiešanom s vodou a vanilkovým cukrom do mäkka. Pri varení často premiešavame, aby nám ryža neprihorela. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.
2. Príprava ryžovej zmesi
maslo 100 gramov • cukor práškový 150 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy • hrozienka 80 gramov • vaječný bielok 4 kusy
Maslo vymiešame s cukrom, primiešame žĺtky. Pridáme chladnú ryžovú kašu a hrozienka, ktoré sme nechali chvíľu namočené vo vode. Všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do ryžovej zmesi.
3. Pečenie
kivi 6 kusov • maslo • vločky ovsené
Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrieme. Kiwi očistíme, pokrájame na kolieska a rozložíme po vrstve zmesi.Vhodné je použiť kiwi nie moc zrelé.
4.
Na kiwi navrstvíme druhú polovicu ryžovej zmesi. Pečieme zakryté v rúre na strednom stupni 40 minút. Potom odokryjeme a 10 minút zapečieme. Upečený posypeme cukrom
Dobrú chuť!