svetvomne.sk

Pečený turecký med

     

Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cukor kryštálový200gramov
Mandle lupienky50gramov
Med200gramov
Orechy lieskové100gramov
Orechy vlašské50gramov
Soľ
Tortové oblátky85gramov
Vaječný bielok4kusy
Voda50mililitrov
Čokoláda

1. 

orechy lieskové 100 g  orechy vlašské 50 g  mandle lupienky 50 g

Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.

2. 

med 200 g  cukor kryštálový 200 g  voda 50 ml

Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.

3. 

vaječný bielok 4 ks  soľ

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.

4. 

Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.

5. 

Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.

6. 

Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.

7. 

tortové oblátky 85 g

Na tácku položíme vedľa seba dve tortové oblátky.

8. 

Natrieme bielkovu hmotu.

9. 

Prikryjeme oblátkami,...

10. 

...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.

11. 

Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.

12. 

Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.

13. 

Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.

14. 

čokoláda

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladiť.

15. 

Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.

16. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť