Pečený turecký med

Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)
recept,fotorecept,orechy lieskové,med,Cukrovinky,Vianočné recepty
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
mandle lupienky | 50 312 | gramov kcal | |
med | 200 656 | gramov kcal | |
orechy lieskové | 100 646 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 50 337 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tortové oblátky | 85 332 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
orechy lieskové 100 gramov • orechy vlašské 50 gramov • mandle lupienky 50 gramov
Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.

2.
med 200 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • voda 50 mililitrov
Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.


4.
Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.

5.
Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.

6.
Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.


8.
Natrieme bielkovu hmotu.

9.
Prikryjeme oblátkami,...

10.
...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.

11.
Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.

12.
Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.

13.
Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.


15.
Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.

16.
Dobrú chuť!