svetvomne.sk

Pečený turecký med

    

Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cukor kryštálový200gramov
mandle lupienky50gramov
med200gramov
orechy lieskové100gramov
orechy vlašské50gramov
soľ-
tortové oblátky85gramov
vaječný bielok4kusy
voda50mililitrov
čokoláda-

1. 

orechy lieskové 100 gramov  orechy vlašské 50 gramov  mandle lupienky 50 gramov

Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.

2. 

med 200 gramov  cukor kryštálový 200 gramov  voda 50 mililitrov

Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.

3. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.

4. 

Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.

5. 

Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.

6. 

Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.

7. 

tortové oblátky 85 gramov

Na tácku položíme vedľa seba dve tortové oblátky.

8. 

Natrieme bielkovu hmotu.

9. 

Prikryjeme oblátkami,...

10. 

...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.

11. 

Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.

12. 

Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.

13. 

Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.

14. 

čokoláda

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladiť.

15. 

Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.

16. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť