Knedľa s vajcom

Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)
recept,fotorecept,knedľa,Bezmäsité hlavné jedlá,Jedlá pre deti
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
305 g
Energia porcie
521 kcal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
knedľa | 500 1000 | gramov kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 8 704 | kusov kcal |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu nadrobno nakrájame. Na panvici roztopíme masť a cibuľu na nej do karamelova opražíme.


3.
Pridáme ju k cibuli a cca 10 minútovým miešaním ju opekáme. Jednotlivé hrany kociek sa opekaním sfarbia jemne dohneda. Dávame pozor aby neprihárali.

4.
vajce slepačie 8 kusov
Tesne pred podávaním vlejeme rozšľahané vajíčka. Nesolíme - knedľa obsahuje dostatok soli.

5.
Opäť dôkladne premiešavame, aby sa jednotlivé kocky knedle dobre obalili v tuhnúcom vajíčku.

6.
Jedlo je vhodné aj pre menšie deti, na raňajky či večeru. Dospelým k pokrmu podávame čalamádu alebo kyslé uhorky.

Dobrú chuť!