svetvomne.sk

Knedľa s vajcom

    

Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa250gramov
knedľa500gramov
masť bravčová30gramov
vajce slepačie8kusov

1. 

cibuľa 250 gramov  masť bravčová 30 gramov

Cibuľu nadrobno nakrájame. Na panvici roztopíme masť a cibuľu na nej do karamelova opražíme.

2. 

knedľa 500 gramov

Knedľu pokrájame na čo najpravidelnejšie malé kocky.

3. 

Pridáme ju k cibuli a cca 10 minútovým miešaním ju opekáme. Jednotlivé hrany kociek sa opekaním sfarbia jemne dohneda. Dávame pozor aby neprihárali.

4. 

vajce slepačie 8 kusov

Tesne pred podávaním vlejeme rozšľahané vajíčka. Nesolíme - knedľa obsahuje dostatok soli.

5. 

Opäť dôkladne premiešavame, aby sa jednotlivé kocky knedle dobre obalili v tuhnúcom vajíčku.

6. 

Jedlo je vhodné aj pre menšie deti, na raňajky či večeru. Dospelým k pokrmu podávame čalamádu alebo kyslé uhorky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť