svetvomne.sk

Knedľa s vajcom

     

Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa250gramov
Knedľa500gramov
Masť bravčová30gramov
Vajce slepačie8kusov

1. 

cibuľa 250 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu nadrobno nakrájame. Na panvici roztopíme masť a cibuľu na nej do karamelova opražíme.

2. 

knedľa 500 g

Knedľu pokrájame na čo najpravidelnejšie malé kocky.

3. 

Pridáme ju k cibuli a cca 10 minútovým miešaním ju opekáme. Jednotlivé hrany kociek sa opekaním sfarbia jemne dohneda. Dávame pozor aby neprihárali.

4. 

vajce slepačie 8 ks

Tesne pred podávaním vlejeme rozšľahané vajíčka. Nesolíme - knedľa obsahuje dostatok soli.

5. 

Opäť dôkladne premiešavame, aby sa jednotlivé kocky knedle dobre obalili v tuhnúcom vajíčku.

6. 

Jedlo je vhodné aj pre menšie deti, na raňajky či večeru. Dospelým k pokrmu podávame čalamádu alebo kyslé uhorky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť