Kakaové mafiny s čokoládou
Skvelé mafiny plné bielej i horkej čokolády.
recept,fotorecept,kakao - prášok,čokoláda biela,čokoláda 70%,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
kakao - prášok | 50 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko acidofilné 3,6% | 330 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | 80 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda 70% | 150 | gramov | |
čokoláda biela | 100 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kakao - prášok 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
V mise zmiešame všetky suroviny.
2.
mlieko acidofilné 3,6% 330 mililitrov • olej repkový 80 mililitrov • cukor kryštálový 60 gramov • vajce slepačie 1 kus
V druhej mise do acidofilného mlieka rozšľaháme vajce, pridáme olej a cukor.
3.
Sypkú zmes nasypeme do misy s acidofilným mliekom.
4.
Všetko spolu prešľaháme.
5.
čokoláda biela 100 gramov • čokoláda 70% 150 gramov
Čokoládu polámene, nasypeme do cesta a premiešame.
6.
Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich cestom.
7.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!