Kakaové mafiny s čokoládou

Skvelé mafiny plné bielej i horkej čokolády.
recept,fotorecept,kakao - prášok,čokoláda biela,čokoláda 70%,Mafiny
Mafiny
Kuchtil
Počet porcií
14
Hmotnosť porcie
75 g
Energia porcie
249 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Mafiny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kakao - prášok | 50 153 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 330 198 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
olej repkový | 80 720 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
čokoláda 70% | 150 840 | gramov kcal | |
čokoláda biela | 100 539 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kakao - prášok 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
V mise zmiešame všetky suroviny.

2.
mlieko acidofilné 3,6% 330 mililitrov • olej repkový 80 mililitrov • cukor kryštálový 60 gramov • vajce slepačie 1 kus
V druhej mise do acidofilného mlieka rozšľaháme vajce, pridáme olej a cukor.

3.
Sypkú zmes nasypeme do misy s acidofilným mliekom.

4.
Všetko spolu prešľaháme.

5.
čokoláda biela 100 gramov • čokoláda 70% 150 gramov
Čokoládu polámene, nasypeme do cesta a premiešame.

6.
Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich cestom.

7.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!