svetvomne.sk

Kakaové mafiny s čokoládou

    

Skvelé mafiny plné bielej i horkej čokolády.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka hladká 200 gramov  kakao - prášok 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

V mise zmiešame všetky suroviny.

2. 

mlieko acidofilné 3,6% 330 mililitrov  olej repkový 80 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov  vajce slepačie 1 kus

V druhej mise do acidofilného mlieka rozšľaháme vajce, pridáme olej a cukor.

3. 

Sypkú zmes nasypeme do misy s acidofilným mliekom.

4. 

Všetko spolu prešľaháme.

5. 

čokoláda biela 100 gramov  čokoláda 70% 150 gramov

Čokoládu polámene, nasypeme do cesta a premiešame.

6. 

Do formy na mafiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich cestom.

7. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť