Zapečené kuracie prsia s kyslou kapustou

Zapečené kuracie prsia s kyslou kapustou

Jednoduchý diétny pokrm s množstvom vitamínov zo zdravej kyslej kapusty.

recept,fotorecept,kuracie prsia,kapusta kvasená,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kapusta kvasená500gramov
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
kuracie prsia400gramov
olej olivový3polievkové lyžice
zemiaky400gramov

 

Recept

1. Príprava kuracích pŕs a zemiakov

kuracie prsia 400 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  zemiaky 400 gramov

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na plátky. V miske ich polejeme olivovým olejom a posypeme korením, premiešame.Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

2. 

kapusta kvasená 500 gramov

Na dno zapekacej misy rovnomerne rozložíme kyslú kapustu. Zľahka ju vyžmýkame, ak obsahuje veľa kapustovej vody. Kuracie prsia poukladáme na kapustu a tie prikryjeme vrstvou zemiakov. Jemne posolíme.

3. Pečenie

Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a pečieme na strednom stupni v predhriatej rúre 30 minút.

Dobrú chuť!