RECEPTY

Tvarohové lievance

Tvarohové lievance

Sýte chutné lievančeky podávame poliate medom a posypané nasekanými vlašskými orechmi. Nič vám nebráni natrieť si na ne džem :)

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,Sladké jedlá,Raňajky

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

med1polievková lyžica
med-
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká150gramov
olej repkový-
orechy vlašské-
soľ-
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy  med 1 polievková lyžica  tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Vajíčka vymiešame s medom. Vmiešame tvaroh.

2. 

múka hladká 150 gramov  soľ

Primiešame múku so štipkou soli.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Prilejeme mlieko a do hladka vymiešame.

4. 

olej repkový

Pomocou lyžice kladieme do horúceho oleja lievance, rýchlo a krátko...

5. 

...z oboch strán upečieme.

6. 

Horúce lievance vyberáme na papierovú kuchynskú utierku, prikryjeme druhým kúskom utierky a na ňu kladieme ďalšie lievance. Takto pokračujeme do upečenia všetkých lievancov.

7. 

med  orechy vlašské

Po vsiaknutí prebytočného oleja do utierok môžeme lievance podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies