svetvomne.sk

Slonie slzy

Oslaďte si život alebo buďte dobre pripravený na každú rodinnú oslavu, či spoločenskú udalosť u Vás doma.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto a pečenie

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 6 PL  kakao - prášok 2 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 štipka  múka polohrubá 4 PL

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný pomasteným papierom alebo alobalom a pri miernej teplote pečieme asi 15 minút.

Cesto a pečenie

2. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

3. 

banány 3 ks

Vychladnuté cesto rozložíme, vnútornú stranu natrieme plnkou, uložíme na ňu banány.

4. 

Cesto opäť prehneme.

5. 

Ak nám ostane plnka potrieme ňou vrch rolády a polejeme čokoládovou polevou.

6. Plnka

tuk stužený - margarín 250 g  cukor vanilkový 2 ks  cukor práškový 4 PL

Rastlinný tuk, alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Plnka

7. 

mlieko polotučné 1,5% 7 PL  orechy vlašské mleté 150 g

Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť