Všetky recepty > Dezerty a sladké pečivo > Rolády

Slonie slzy

Oslaďte si život alebo buďte dobre pripravený na každú rodinnú oslavu, či spoločenskú udalosť u Vás doma.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 60 min.

 facebook   

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

4514

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto a pečenie

vajce slepačie ks  cukor práškový PL  kakao PL  kypriaci prášok do pečiva štipka  múka polohrubá PL

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný pomasteným papierom alebo alobalom a pri miernej teplote pečieme asi 15 minút.

Cesto a pečenie

2. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

3. 

banány ks

Vychladnuté cesto rozložíme, vnútornú stranu natrieme plnkou, uložíme na ňu banány.

4. 

Cesto opäť prehneme.

5. 

Ak nám ostane plnka potrieme ňou vrch rolády a polejeme čokoládovou polevou.

6. Plnka

margarín 250 g  cukor vanilkový ks  cukor práškový PL

Rastlinný tuk, alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Plnka

7. 

mlieko polotučné 1,5% PL  orechy vlašské mleté 150 g

Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie
receptyčlánky

  viac  

Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

 

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty