Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Hustá hrejivá polievka, ktorá skvele zasýti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Chutný strukovinový prívarok so zemiakmi a zdravým medvedím cesnakom. Inšpirované indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
vysoká