svetvomne.sk

šošovica červená v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Šošovicovo-tekvicové karí

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninová polievka s červenou šošovicou

Zeleninová polievka s červenou šošovicou

Hustá hrejivá polievka, ktorá skvele zasýti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom

Prívarok z červenej šošovice s medvedím cesnakom

Chutný strukovinový prívarok so zemiakmi a zdravým medvedím cesnakom. Inšpirované indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Červená šošovica so špenátom

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Vegetariánska plnená paprika

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka

Šošovicový masala dál

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť