Údený hovädzí jazyk s chrenom
![Údený hovädzí jazyk s chrenom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000182/img_sk_4x3/udeny-hovadzi-jazyk-s-chrenom_00180.jpg)
recept,fotorecept,hovädzí jazyk údený,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Recept
1. Varenie hovädzieho jazyka
hovädzí jazyk údený 1500 gramov
Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Vodu nesolíme. Údený hovädzí jazyk je už dosť slaný.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000182/small/supanie-udeneho-hovädzieho-jazyka.jpg)
2.
Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000182/small/udeny-hovadzi-jazyk.jpg)
3.
Plátky jazyka podávame s kyslým, jablkovým alebo wasabi chrenom. Listy rukoly dodajú predjedlu výraznú chuť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000182/small/predjedlo-udeny-hovädzi-jazyk.jpg)
Dobrú chuť!