Francúzske toasty - Pain perdu

Podávame teplé, posypané cukrom zmiešaným so škoricou. Pretože sú jednoducho FANTASTICKÉ, chutia deťom i dospelým
recept,fotorecept,vajce slepačie,chlieb toastový,Vajíčkové raňajky
Vajíčkové raňajky
Kategórie
Vajíčkové raňajky ›Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 8 ?? | kusov kcal | |
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 20 gramov
V mlieku rozšľaháme vajcia. Rozohrejeme kúsok masla na panvici.

2.
chlieb toastový 8 kusov
Plátok toastového chleba namočíme do vajec s mliekom a z oboch strán rýchlo opražíme na rozpálenom masle.

3.
Počas smaženia ďalších plátkov pridávame podľa potreby maslo.

4.
cukor práškový 2 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička
Práškový cukor zmiešame s mletou škoricou a posypeme ním upečené chlebíky.

Dobrú chuť!