Vafle s ananásom a zmrzlinou
Svieže vafle, vhodné ako maškrta v horúcich letných dňoch.
recept,fotorecept,džús ananásový,zmrzlina vanilková,ananás,Dezerty
Dezerty
Kategórie
Dezerty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
ananás | 200 | gramov | |
cukor práškový | 30 | gramov | |
džús ananásový | 8 | polievkových lyžíc | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 160 | gramov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
zmrzlina vanilková | 300 | gramov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 2 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • maslo 50 gramov • cukor práškový 30 gramov • múka hladká 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Žĺtky rozšľaháme v mlieku, pridáme rozpustené maslo a cukor. Prisypeme múku s kypriacim práškom. Rozmiešame na hladké cesto.
3.
Cesto pomocou naberačky nalejeme do foriem na pečenie vaflí, upečieme vo vyhriatej rúre (15 minút).
5.
zmrzlina vanilková 300 gramov • ananás 200 gramov
Ozdobíme kopčekmi vanilkovej zmrzliny a kúskami čerstvého ananásu.
Dobrú chuť!