RECEPTY

Hrnčeková bublanina s hroznom

Hrnčeková bublanina s hroznom

Šťavnatý koláčik, ktorého úspech tkvie nielen v chuti, ale aj v mimoriadne ľahkej príprave. Pri varení sme použili hrnček o objeme 200 ml a plech o rozmeroch 22x32 cm.

recept,fotorecept,hrozno biele bezkôstkové,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový¾hrnčeka
cukor práškový-
hrozno biele bezkôstkové250gramov
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
mlieko polotučné 1,5%1hrnček
múka polohrubá2hrnčeky
olej slnečnicový½hrnčeka
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

hrozno biele bezkôstkové 250 gramov

Zapneme rúru a necháme ju nahrievať na 180°. Hrozno pokrájame na polovice.

2. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový ¾ hrnčeka  olej slnečnicový ½ hrnčeka  mlieko polotučné 1,5% 1 hrnček

Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame olej a mlieko.

3. 

múka polohrubá 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Prisypeme múku so kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto.

4. 

Cesto vylejeme do plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou. Rovnomerne rozhodíme hrozno.

5. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

6. 

cukor práškový

Skrojíme okraje, pocukrujeme, pokrájame...

7. 

...a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies