Hrnčeková bublanina s hroznom
Šťavnatý koláčik, ktorého úspech tkvie nielen v chuti, ale aj v mimoriadne ľahkej príprave. Pri varení sme použili hrnček o objeme 200 ml a plech o rozmeroch 22x32 cm.
recept,fotorecept,hrozno biele bezkôstkové,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ¾ | hrnčeka | |
cukor práškový | - | ||
hrozno biele bezkôstkové | 250 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | hrnček | |
múka polohrubá | 2 | hrnčeky | |
olej slnečnicový | ½ | hrnčeka | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
hrozno biele bezkôstkové 250 gramov
Zapneme rúru a necháme ju nahrievať na 180°. Hrozno pokrájame na polovice.
2.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový ¾ hrnčeka • olej slnečnicový ½ hrnčeka • mlieko polotučné 1,5% 1 hrnček
Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame olej a mlieko.
3.
múka polohrubá 2 hrnčeky • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Prisypeme múku so kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto.
4.
Cesto vylejeme do plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou. Rovnomerne rozhodíme hrozno.
5.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
7.
...a podávame.
Dobrú chuť!