svetvomne.sk

Hrnčeková bublanina s hroznom

     

Šťavnatý koláčik, ktorého úspech tkvie nielen v chuti, ale aj v mimoriadne ľahkej príprave. Pri varení sme použili hrnček o objeme 200 ml a plech o rozmeroch 22x32 cm.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

hrozno biele bezkôstkové 250 g

Zapneme rúru a necháme ju nahrievať na 180°. Hrozno pokrájame na polovice.

2. 

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový ¾ hrnčeka  olej slnečnicový ½ hrnčeka  mlieko polotučné 1,5% 1 hrnček

Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame olej a mlieko.

3. 

múka polohrubá 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Prisypeme múku so kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto.

4. 

Cesto vylejeme do plechu vymasteného maslom a vysypaného múkou. Rovnomerne rozhodíme hrozno.

5. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

6. 

cukor práškový

Skrojíme okraje, pocukrujeme, pokrájame...

7. 

...a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť