Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Medvedie labky

Tradičné vianočné pečivo.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 200 g  maslo 150 g  cukor práškový 90 g  orechy vlašské mleté 80 g  kakao - prášok 20 g  vajce slepačie 1 ks  cukor vanilkový 8 g  škorica mletá

Do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, vanilínový cukor, pomleté orechy, vajce, kakao a 2 štipky škorice. Rukami vymiesime cesto. Vymiesené cesto necháme v chlade stuhnúť.

Príprava cesta

2. Šúľok

Z cesta urobíme šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.

Šúľok

3. Vtláčame cesto

Kúsky cesta povtláčame do vymastených formičiek a upečieme. Pečieme 13 minút na 150 °C.

Vtláčame cesto

4. 

cukor vanilkový 16 g

Horúce labky vyklopíme a z oboch strán posypeme vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť