RECEPTY

Medovníky

Medovníky

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Tradičný recept na prípravu chutných vianočných medovníkov. Z daného množstva upečieme cca 1,5 kg medovníkov

recept,fotorecept,múka hladká,med,škorica mletá,korenie klinčeky mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový320gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
korenie klinčeky mleté1čajová lyžička
maslo250gramov
med4polievkové lyžice
múka hladká800gramov
vajce slepačie4kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 800 gramov  maslo 250 gramov  cukor práškový 320 gramov  med 4 polievkové lyžice  vajce slepačie 4 kusy  škorica mletá 2 čajové lyžičky  korenie klinčeky mleté 1 čajová lyžička  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Do väčšej misky dáme múku, na kúsky nakrájané maslo, práškový cukor, med a vajcia. Do cesta primiešame škoricu, klinčeky a sódu bikarbónu. Všetko premiešame dohromady. Rukami vymiesime cesto, ktoré sa nám bude lepiť na prsty. Hotové cesto položíme do chladu na 24 hodín.

Do väčšej misky dáme múku, na kúsky...

2. Cesto rozvaľkáme

Cesto po menších dávkach rozvaľkáme na múkou posypanú pracovnú dosku. Vykrajovačkami vykrajujeme rôzne vianočné motívy.

Cesto po menších dávkach rozvaľkáme na múkou...

3. Vykrajujeme a kladieme na plech

Vykrojené medovníky poukladáme na vymastený plech (prípadne na plech s papierom na pečenie). Medovníky na plechu potrieme rozšľahaným vajcom.

Vykrojené medovníky poukladáme na vymastený...

4. Zdobenie

Ozdobíme makom, slnečnicovými semienkami, hrozienkami, sezamovými semienkami a orechmi (mandle, vlašské orechy, lieskové orechy).

Ozdobíme makom, slnečnicovými semienkami,...

5. 

Pečieme 10 min. pri teplote 170°C.

6. Skladovanie

Medovníky po upečení kladieme do vopred pripravenej krabice. Po vychladnutí k nim pridáme 1/4 rozkrojeného jablka. Jablko podľa potreby vymieňame, zvlášť dbáme na to aby nám nesplesnivelo. Jablko pridané k medovníkom ich udrží mäkké a vláčne. Medovníky môžeme uskladniť v chlade aj bez jablka, no pred podávaním ich premiestnime do menšej krabice do ktorej jablko pridáme a oni od neho zmäknú.

Medovníky po upečení kladieme do vopred...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť