Najlepšie recepty na tradičné i moderné zákusky. Vyberte si zo zbierky fotoreceptov a sladké krémové zákusky si vďaka podrobnému postupu pripravíte bez zaváhania!
Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo ...
Či sú v sezóne potraviny ktoré práve dozrievajú, alebo sa fermentovali na zimné mesiace, my tu máme pre Vás vždu aktuálne recepty na všetky mesiace v roku. Nezabudnite že čerstvo dozreté ovocie a zelenina sú najchutnejšie, ...
Actifry recept na šťavnaté rezne v syrovom cestíčku, ktoré sa dajú pripraviť s minimálnym množstvom oleja. Vhodnou a zdravšou prílohou sú hranolky zo sladkých zemiakov a zeleru.
Arónia je ker, ktorého ovocie-čierne bobule majú výrazné antioxidačné účinky. Je tiež známa ako jarabina čierna. Jej čierne plody, ktoré sú pred spracovaním pomerne trpké a kyslé, obsahujú veľké množstvo vitamínov C, P, ...
Chutné, zdravé raňajky, osladené len prírodným cukrom z pridaných hrozienok a hrozna. Pšeno je bezlepková obilnina, je to proso bez šupiek. Je ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné.
Pohánka, skrývajúca v sebe množstvo účinných látok patrí medzi najzdravšie potraviny. Neodporúča sa však jej denná konzumácia. Postačí pridať jedlá z nej do jedálnička 1 - 2 krát v týždni.
Ružová himalájska soľ je považovaná za najčistejšiu zo všetkých druhov soli. Má vysoký obsah železa, vápnika, horčíka i zinku. Je ľahko vstrebateľná, zaisťuje správne trávenie, má antibakteriálne a antimikrobiálne účinky.
Citrónová tráva (lemongrass) je bylinka pochádzajúca z tropickej ázie. Používa sa najmä v ázijskej kuchyni na ochutenie polievok, omáčok, alebo ako čaj. Má výraznú citrusovú chuť a arómu. Dá sa spracovať ako korenie, pasta alebo ...