RECEPTY

Žĺtkové rezy

Žĺtkové rezy

Výborné orechové rezy preliate žĺtkovou polevou.

recept,fotorecept,vaječný žĺtok,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

70

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový530gramov
maslo280gramov
múka polohrubá200gramov
orechy vlašské mleté280gramov
puding vanilkový - prášok1polievková lyžica
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov

 

Recept

1. 

cukor práškový 280 gramov  maslo 280 gramov  vaječný bielok 8 kusov

Vymiešame cukor a maslo (rastlinný tuk). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

orechy vlašské mleté 280 gramov  múka polohrubá 200 gramov  puding vanilkový - prášok 1 polievková lyžica

Do cukru s tukom primiešame opatrne orechy, múku, Zlatý klas a nakoniec sneh z bielkov, takto vznikne hustejšie cesto.

3. 

Cesto rozotrieme na vopred vymastený a pomúčený plech (42x32 cm), pečieme pri 180°C 20-25 minút.

4. Poleva

vaječný žĺtok 8 kusov  cukor práškový 250 gramov

Vymiešame žĺtky s cukrom na penu, rovnomerne rozotrieme na ešte horúci koláč.

5. 

Krájame, keď je žĺtková poleva usušená, nôž namáčame do horúcej vody.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies