svetvomne.sk

Dashi

Dashi (出汁, だし) je pomenovanie pre vývar používaný v japonskej kuchyni. Používa sa ako základ polievky Miso, ale aj mnoho dalších jedál. Typickými ingredienciami na prípravu sú morské riasy, huby, alebo ryby.

 

Výsledky vyhľadávania

Recept na vegetariánske dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.
Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.
 
 
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť