svetvomne.sk
Dusená kyslá kapusta

Chutná príloha k pečenej hydine podávanej s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Hroznový džem

Skvelý domáci džem z drobného, kyslastého, modrého hrozna. Pri jeho príprave bol použitý cukor a želírovací trstinový cukor s pektínom, bez konzervačných látok. Džem je primerane hustý, vhodný na palacinky, na potretie zákuskov so sladkými plnkami i na korpus krémovej torty.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Vajíčková nátierka

Tradičná vaječná nátierka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Tekvica zapečená s bryndzou

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Šálát so zázvorom

Ľahký a osviežujúci šalátik s príchuťou ázie.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

stredná

Šunkovo-cibuľové volské oko

Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

12 min.

Náročnosť

nízka

Stejková omáčka z dijonskou horčicou

Klasika s kyslo-korenistou chuťou dijonskej horčice na smotane.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Cviklový šalát s kozím syrom

V zimnom období sa naše telo poteší zdravému cviklovému šalátu s kozím syrom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Marocký vrabec v srnčom chrbte

Výborné jedlo z kuracích pŕs zapečené vo forme na srnčný chrbát.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Kuracie soté s omáčkou z ustríc

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kapustový šalát s jablkami a banánmi

Výborný šalát plný vitamínov, v zime vhodný k pečeným mäsám, v lete ku grilovaným klobáskam.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cícerové guľôčky s mandľami

Besan ladoo (laduu) je obľúbený indický dezert vyrobený z cícerovej múky, ghí (masla) a cukru. Do dezertu sa najčastejšie pridávajú mandle, pistácie, ale tiež kokos, či voňavý kardamón.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Losos s hlivovou omáčkou a špenátom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kačacie prsia s ovocnou omáčkou

Mäkučké kačacie plátky v hustej ovocnej omáčke s vínom. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pomarančový šalát s hroznom a chalvou

Rýchla zdravá maškrta. Rozhodne lepšia ako kupovaný "keksík".

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Lososový filet s Gomashio

Vyprážaný filet z lososa so slaným sézamovým korením gomashio.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť