svetvomne.sk
Kapustovo-mrkvový šalát

Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Hlivová polievka na spôsob držkovej

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej je rovnako chutná ako pravá držková.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zemiaky opekané na masle

Skvelé zemiačiky vhodné nielen ako príloha. Veľmi chutné sú aj ako samostatný chod, so zakysaným mliekom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Lečo s vajcom

Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Rizoto kuracie so zeleninou

Ľahký a diétny obed po dňoch sviatočných.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Batáty s cícerom a jogurtovo-uhorkovým dresingom

Vynikajúci a sýty bezmäsitý obed či večera.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Ľadový šalát s tuniakom

Rýchla a zdravá večera

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Actifry Kuracie špízy

Actifry recept na prípravu farebných a obľúbených špízov so zeleninou v zázvorovej marináde.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Tuniakový šalát so stopkovým zelerom

Zmes chutí, ktoré sa v šaláte spoja a vytvoria vynikajúcu pochúťku.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Nátierka z bielej reďkovky

Chuťovo podobná a farebne zaujímavejšia je aj verzia s červenej reďkovky, len je s ňou viac práce pri strúhaní.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pangasius so smotanovo - horčicovou omáčkou

Pangasiusa poliateho omáčkou podávame s varenými zemiakmi a opekanou cuketou. Pangasiusa a zemiaky najjednoduchšie pripravíme v parnom hrnci.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

ActiFry zapekaná cuketa.

Zapekaná cuketa s vajíčkom a chrumkavé zemiaky z ActiFry fritézy. Rýchly, ľahký, bezmäsitý pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Brokolicovo - syrový šalát

Jednoduchý brokolicový šalát so syrom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Nakladané syry s Gyros koreninami

Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť