svetvomne.sk
Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.
Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.
Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
Vynikajúca omáčka k pečeným, vareným, duseným, pareným ..... mäsám.
Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.
Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.
Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.
Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)
Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov ...
Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.
Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.
Recept na prípravu nivovej omáčky k cestovinám alebo grilovanému mäsku.
Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.
Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.
Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.
Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.
Skvelé recepty na chutné prívarky a omáčky. Vyberte si podľa chuti a je len na vás či bude váš obed vegetariánsky či nie. Vajíčko, dusené mäso, alebo fašírka chutí na všetkých výborne.
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. ...

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť