svetvomne.sk
Zemiakové langoše

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zapekaný karfiol

Jednoduchý ale veľmi chutný recept na karfiol zapečený s bešamelovou omáčkou a syrom na vrchu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pikantná gratinovaná tekvica

Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Tofu s kyslou kapustou

Vegetariánsky segedínsky guláš s tofu. Podávame klasicky: s parenou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

Cestoviny s karfiólom, zapečené s krémovým syrom a výbornou jednoduchou omáčkou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Haruľa s bryndzou

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Labužnícke fazule na cibuľke

Pestrejšia verzia fazuliek na cibuľke so sladkou mrkvou v redukovanej paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Pikantné tekvicovo-mrkvové placky

Jednoduchý recept na prípravu chutných placiek zo sezónnej tekvice.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Cuketa v bazalkovom cestíčku

Jednoduché a zaujímavé vegetariánske jedlo z cukety.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Gnocchi so syrom Pecorino

Zemiakové "halušky" s omáčkou zo syru Pecorino a smotany. Gnocchi si môžete kúpiť a uvariť jednoducho za pár minút vo vode, alebo pripraviť domáce, podľa nášho receptu, ktorý tiež nájdete na tejto stránke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakové placky s kyslou kapustou a šampiňónmi

Placky plné tých najlepších chutí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kalerábovo-zemiakové placky

Chutná obmena klasických zemiakových placiek.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Šampiňónové guľôčky v špenátovej omáčke

Chutný bezmäsitý obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané zemiakové palacinky so syrom

Ostalo vám zemiakové pyré či kaša? Neviete čo s ňou? Upečte si tieto vynikajúce slané palacinky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť