Všetky recepty > > Sezóna - Paradajky
Všetky recepty > > Sezóna - Paradajky
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu smotanových zapekaných cestovín s brokolicou a šunkou. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy krátkych rúrkovitých cestovín, napr. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý a rýchly šalát z bežnej záhradnej zeleniny s prírodným ovčím syrom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Jednoducho a rýchlo pripravená polievka z čerstvých paradajok.
Kuchtil
DadaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Rýchly a jednoduchý recept na zeleninový šalátik s jemným kozím syrom a chrumkavými slnečnicovými semienkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Chutný strukovinový šalát je vhodný ku grilovaným a pečeným mäsám.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Šalát plný vitamínov, vhodný ako hlavný vegetariánsky chod, či nevegetariánsky obed ako príloha k pečenému kurčaťu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Hustá letná fazuľová polievka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Zdravý zeleninový šalát plný vitamínov a energie. Vhodný na predjedlo, šalát k jedlám z mäsa, chutný aj ako samostatný pokrm
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
stredná
Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Osviežujúci letný šalát z obľúbenej zeleniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Chutný hustý gulášik. Podávame s chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 15 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúce svieže paradajky s bryndzovo-ananásovou plnkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka