svetvomne.sk
Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Actifry Kuracie špízy

Actifry recept na prípravu farebných a obľúbených špízov so zeleninou v zázvorovej marináde.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Karamelový srnčí chrbát

Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Nepečená mrkvová torta s banánovým krémom

Takmer raw, zdravá tortička z mrkvy, banánov, orechov, arašidov, kokosu... bez múky, cukru, mlieka, vajec a samozrejme bez pečenia. Ak namiesto pražených arašidov použijeme len čisté orechy vytvoríme tortu raw a nielen takmer :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

vysoká

Hemendex

Variabilná raňajková pochúťka vhodná aj na večeru. Obmeny chutí získame zmenou druhu použitých údenín.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Kuracie mäso na kurkume

Šťavnatá "Žltá":) kuracina s lákavou jemnou chuťou Indie. Podávame s ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Morčacia kapsa v parnom hrnci

Šťavnatý a diétny obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Rybie filé na cibuli

Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Cvikový šalát s hruškami

Chutný a zdravý šalát z obľúbenej červenej repy s hruškami a zelerom. Šalát je tiež veľmi dobrý po pridaní lyžičky jogurtu do porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Nakladané syry s Gyros koreninami

Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Losos v bylinkovo- horčicovom obale

Bielkovinová ryba v bylinkovom obale, s množstvom zdravého tuku je proste vynikajúca.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie pliecko s batátovým pyré

Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť