svetvomne.sk
Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Cukina s kuracím mäsom

Jednoduchý recept ako spraviť zo sezónnej zeleniny ľahký dobrý obed.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Cuketovo - zemiakové pyré

Jemné zemiakové pyré s lahodnou zeleninovou príchuťou. Podávame ako prílohu k mäsu či rybám..

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Tvarohový zákusok s broskyňami

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a broskyňami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakové placky so šampiňónmi

Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pečený karfiol

Obaľovaný karfiol pečený v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Baklaburger

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Sliezske zemiakové knedličky

Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Šťavnatý obed z jedného hrnca.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pórový nákyp s tekvicou

Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové s paradajkami

Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Jahodovo-jogurtový nanuk

Rýchlo a jednoducho pripravené domáce nanuky.

Kuchtil

Ondrej

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť