Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Vynikajúci jednoduchý granadír či granadír pochod, granadír marš, alebo len cestoviny so zemiakmi. Na jeho prípravu môžeme použiť varené zemiaky či cestoviny, ktoré nám zvýšili pri príprave iného pokrmu, alebo si uvaríme čerstvé.
Miska sladkých zemiakov a cukety je plná vitamínov a minerálov. Podávame ako samostatný chod na diétnu večeru. Pokrm je vhodný aj ako príloha v nevegetariánskej strave.
Pečené batáty majú výrazne sladkú chuť a preto ich môžeme piecť posypané koreninami podľa chuti. Jemná sladká chuť ostane, avšak soľ a koreniny ich spravia chutne pikantné. Podávať môžeme ako zdravú a neobyčajnú prílohu ...