svetvomne.sk

Plnené kuracie stehná v alobale

Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
rožok biely1kus
vajce slepačie1kus
smotana sladká na varenie2polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
soľ
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
petržlenová vňať1polievková lyžica
kuracie stehenné štvrte1200gramov
syr Mozzarella100gramov
paprika červená mletá
cibuľa200gramov
zemiaky800gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
cibuľa sušená4čajové lyžičky
paprika farebná150gramov
voda200mililitrov
maslo

1. 

rožok biely 1 ks  vajce slepačie 1 ks  smotana sladká na varenie 2 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  petržlenová vňať 1 PL

Rožok nadrobno nakrájame. Pridáme vajce, smotanu, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.

2. 

kuracie stehenné štvrte 1200 g  syr Mozzarella 100 g

Kuracie stehná umyjeme a oddelíme im kožu od mäsa tak, aby ostala na jednom konci stehna k mäsu prichytená - vznikne kapsa. Do plnky zamiešame nakrájanú mozzarellu.

3. 

Stehná naplníme plnkou.

4. 

paprika červená mletá  soľ

Povrchu ich posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Otvor kapsy uzatvoríme kuchynskou ihlou.

5. 

cibuľa 200 g  zemiaky 800 g

Cibuľu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.

6. 

Pripravíme si alobal. Zložíme vždy 2 kusy do kríža. Do stredov alobalov položíme zemiaky, na ne rozobratú cibuľu.

7. 

olej slnečnicový 4 PL  cibuľa sušená 4 ČL

Pridáme pripravené kuracie mäso, polejeme lyžicou oleja a posypeme lyžičkou sušenej cibule.

8. 

paprika farebná 150 g

Umyjeme a vyčistíme papriku. Nakrájame ju na kolieska a rovnomerne rozložíme na stehná.

9. 

Alobalové balíčky zabalíme. Najprv vnútorný alobal...

10. 

voda 200 ml

... potom vonkajší. Balíčky uložíme na pekáč a podlejeme vodou. Pečieme 1 hodinu 15 minút.

11. 

maslo

Po uplynutí uvedeného času balíčky rozbalíme. Na stehná položíme plátok masla a dáme ich na 15 minút do rúry zapiecť.

12. 

Pred podávaním odstránime z mäsa ihlu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť