Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Veľkonočná mäsová fašírka

Fašírku podávame šibačom na studeno, s tradičnou vekou. Tým, ktorí sa u nás zdržia až k obedu môžeme paštétu zohriať a podať so zemiakovou kašou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový PL  bravčové mleté mäso 800 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  vajce slepačie ks

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja. Pridáme mleté mäso, soľ a korenie a 15 minút smažíme za občasného premiešavania v hlbokej panvici. Vajíčka uvaríme natvrdo, vychladíme ich, olúpeme a prekrojíme na polovice.

2. 

paprika červená mletá PL

Mäso odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, premiešame a necháme vychladnúť.

3. 

paprika farebná 200 g  syr Eidam 150 g  vajce slepačie ks

Papriku vyčistíme, umyjeme, pokrájame na prúžky a potom na menšie kocky. Syr postrúhame nahrubo. Všetko vložíme do väčšej misy a spolu s mäsom premiešame. Pridáme rozmiešané vajíčka, z ktorých si 1/4 necháme na neskoršie potretie cesta.

4. 

cesto lístkové 300 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť 40x50 cm. Zo spodného okraja odkrojíme pás 5x50 cm z neho nakrájame asi 1,5 cm pásiky. Veľký plát prekrojíme tak, aby jeden plát mal rozmer 35x20 cm a ten druhý bol väčší.

5. 

Menší plát položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a naložíme na neho časť mäsovej plnky. Okolo mäsa musí zostať cesto asi 2 cm voľné. Na mäso poukladáme polovice uvarených vajec.

6. 

Na vajíčka naložíme zbytok mäsovej zmesi a vytvoríme val. Okraje cesta zdvihneme hore okolo valu a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

7. 

Na val položíme druhý pás cesta. Jemne pritlačíme a prebytočné cesto opatrne odkrojíme tak, aby sme paštétu na spodu neprekrojili.

8. 

Celú fašírku potrieme rozšľahaným vajíčkom a pokladieme na ňu prúžky cesta do tvaru mriežky. Opäť všetko potrieme a popicháme špajdľou.

9. 

Zo zbytku cesta môžeme vykrojiť veľkonočné motívy a fašírku nimi vyzdobiť.

10. 

Fašírku pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 - 190°C 40 minút. Po prvých 20 minútach ju z vrchu prekryjeme alobalom.

11. 

Upečenú necháme dobre vychladiť a až potom krájame.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť