Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

prepelica 2 ks

Prepelice očistíme, umyjeme a nasolíme zvnútra aj zvonka.

2. Príprava plnky

rožok biely 1 ks  mlieko plnotučné 3,5%  petržlenová vňať  maslo 10 g  soľ zeleninová 2 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  muškátový orech mletý 1 štipka  vaječný žĺtok 1 ks

Rožky rozmočíme v teplom mlieku, vyžmýkame. Pridáme vajce, petržlenovú vňať, roztopené maslo, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), čierne korenie a muškátový oriešok.

Príprava plnky

3. 

Prepelice naplníme pomocou čajovej lyžičky.

4. Príprava marinády

olej slnečnicový 2 PL  sójová omáčka 2 PL  tymián ½ ČL  cesnak sušený ½ ČL

V miske zamiešame olej, sójovú omáčku, tymián a sušený cesnak.

Príprava marinády

5. 

Prepelice preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou.

6. 

slanina oravská 50 g  voda 200 ml

Na prepelice rozložíme plátky slaniny, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 170°C 45 - 55 minút. Upečené podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť