RECEPTY

Veľkonočná mäsová fašírka

Veľkonočná mäsová fašírka

Fašírku podávame šibačom na studeno, s tradičnou vekou. Tým, ktorí sa u nás zdržia až k obedu môžeme paštétu zohriať a podať so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,cesto lístkové,Bravčové mäso,Veľkonočné

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso800gramov
cesto lístkové300gramov
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika farebná200gramov
paprika červená mletá1polievková lyžica
soľ1.5čajovej lyžičky
syr Eidam150gramov
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  bravčové mleté mäso 800 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 2 kusy

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja. Pridáme mleté mäso, soľ a korenie a 15 minút smažíme za občasného premiešavania v hlbokej panvici. Vajíčka uvaríme natvrdo, vychladíme ich, olúpeme a prekrojíme na polovice.

2. 

paprika červená mletá 1 polievková lyžica

Mäso odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, premiešame a necháme vychladnúť.

3. 

paprika farebná 200 gramov  syr Eidam 150 gramov  vajce slepačie 3 kusy

Papriku vyčistíme, umyjeme, pokrájame na prúžky a potom na menšie kocky. Syr postrúhame nahrubo. Všetko vložíme do väčšej misy a spolu s mäsom premiešame. Pridáme rozmiešané vajíčka, z ktorých si 1/4 necháme na neskoršie potretie cesta.

4. 

cesto lístkové 300 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť 40x50 cm. Zo spodného okraja odkrojíme pás 5x50 cm z neho nakrájame asi 1,5 cm pásiky. Veľký plát prekrojíme tak, aby jeden plát mal rozmer 35x20 cm a ten druhý bol väčší.

5. 

Menší plát položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a naložíme na neho časť mäsovej plnky. Okolo mäsa musí zostať cesto asi 2 cm voľné. Na mäso poukladáme polovice uvarených vajec.

6. 

Na vajíčka naložíme zbytok mäsovej zmesi a vytvoríme val. Okraje cesta zdvihneme hore okolo valu a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

7. 

Na val položíme druhý pás cesta. Jemne pritlačíme a prebytočné cesto opatrne odkrojíme tak, aby sme paštétu na spodu neprekrojili.

8. 

Celú fašírku potrieme rozšľahaným vajíčkom a pokladieme na ňu prúžky cesta do tvaru mriežky. Opäť všetko potrieme a popicháme špajdľou.

9. 

Zo zbytku cesta môžeme vykrojiť veľkonočné motívy a fašírku nimi vyzdobiť.

10. 

Fašírku pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 180 - 190°C 40 minút. Po prvých 20 minútach ju z vrchu prekryjeme alobalom.

11. 

Upečenú necháme dobre vychladiť a až potom krájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť