svetvomne.sk

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL  cesnak 1 štipka  mlieko polotučné 1,5% 70 ml

Mleté mäso zmiešame s vajcom, mliekom, soľou, korením a pretlačeným strúčikom cesnaku (roláda nemá mať výraznú cesnakovú chuť). Necháme v chlade odležať (najlepšie cez noc).

2. 

vajce slepačie 4 ks  soľ zeleninová ½ ČL

Po odležaní mäsa si na oleji pripravíme riedku praženicu ochutenú trochou zeleninovej soli (vegeta, podravka).

3. 

syr Gouda 100 g

Na alobal potretý olejom rozložíme mäsovú zmes a upravíme do tvaru obdĺžnika. Na takto upravené mäso nastrúhame syr.

4. 

Naň rovnomerne navrstvíme praženicu ...

5. 

hrach 50 g

... prepláchnutý mrazený hrášok ...

6. 

paprika kápia sterilizovaná 50 g

... nakoniec pridáme na prúžky pokrájanú sterilizovanú kápiu.

7. 

Pomocou alobalu roládu opatrne stočíme.

8. 

voda

Alobal uzavrieme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlejeme vodou a pečieme 40 minút pri 200°C. V prípade potreby prilejeme vodu.

9. 

olej repkový

Po 40 minútach roládu opatrne rozbalíme, odstránime alobal, potrieme olejom a dopekáme do chrumkava cca ďalších 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť