Ryžový šalát s tuniakom

Jednoduchý návod na prípravu chutného šalátiku, ktorého základom je netradične ryža.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža  olej slnečnicový 1 PL  fazuľa zelená (hlboko mrazená) 200 g  vajce slepačie 4 ks

Opražíme ryžu (1/2 šálky) asi 5 minút na troške oleja zalejeme 1,5 násobkom vody a varíme na miernom ohni 20 minút. Zelenú fazuľku varíme v slanej vode 10 minút. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 g  cibuľa ½ ks  paradajky 2 ks

Pokiaľ sa nám varia ingrediencie, nakrájame cibuľu a paradajky na kolieska alebo polmesiačiky, rozdrobíme mäso tuniaka. Po uvarení rozkrájame vajíčka, zlejeme fazuľky a opláchneme v studenej vode. Všetky ingrediencie podľa chuti osolíme a okoreníme.

3. Dresing

citrónová šťava ½ ks  jogurt biely 100 ml  cukor kryštálový 1 PL

Zalejeme jednoduchým dresingom ktorý pozostáva zo zmiešania citrónovej šťavy, jogurtu a cukru. Premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť