Všetky recepty > Šaláty > Zeleninové šaláty

Ryžový šalát s tuniakom

Jednoduchý návod na prípravu chutného šalátiku, ktorého základom je netradične ryža.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža  olej slnečnicový PL  fazuľa zelená (hlboko mrazená) 200 g  vajce slepačie ks

Opražíme ryžu (1/2 šálky) asi 5 minút na troške oleja zalejeme 1,5 násobkom vody a varíme na miernom ohni 20 minút. Zelenú fazuľku varíme v slanej vode 10 minút. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 g  cibuľa ½ ks  paradajky ks

Pokiaľ sa nám varia ingrediencie, nakrájame cibuľu a paradajky na kolieska alebo polmesiačiky, rozdrobíme mäso tuniaka. Po uvarení rozkrájame vajíčka, zlejeme fazuľky a opláchneme v studenej vode. Všetky ingrediencie podľa chuti osolíme a okoreníme.

3. Dresing

citrónová šťava ½ ks  jogurt biely 100 ml  cukor kryštálový PL

Zalejeme jednoduchým dresingom ktorý pozostáva zo zmiešania citrónovej šťavy, jogurtu a cukru. Premiešame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť