Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža 100 g  morčacie prsia 500 g  červená kapusta sterilizovaná 150 g  bravčové mleté mäso 200 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ

Ryžu uvaríme v slanej vode, necháme ju vychladnúť. Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na čo najväčšie plátky, ktoré jemne naklepeme. Poukladáme ich na pracovnú dosku tak, aby sa nám čiastočne po plátoch prekrývali a vytvorili celistvý plát mäsa. Na mäso rozložíme červenú kapustu, a do stredu vytvoríme val z mletého mäsa zmiešaného s ryžou a korením.

2. 

paprika červená mletá  soľ  olej olivový 2 PL  voda 200 ml

Pomocou kuchynských ihiel a nite pospájame okraje morčacieho mäsa a vytvoríme roládu či skôr mäsový val. Roládu preložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom, posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Podlejeme vodou. Pečieme zakrytú asi hodinu pri strednom stupni vo vopred rozohriatej rúre. Po upečení z rolády odstránime ihly a nite, necháme ju zakrytú do podávania.

3. 

Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť