Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Kelový prívarok s kuracím soté

Chutný kelový prívarok s kuracími kúskami v jemnej omáčke. Podávame s volským okom a čerstvým chlebom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kuracie soté

kuracie prsia 500 g  cibuľa 80 g  olej olivový 20 ml

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme ju na rozohriatom oleji.

Kuracie soté

2. 

K cibuli pridáme pripravené mäso, miešame kým sa zatiahne a obelie.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL  voda 400 ml

Na chvíľu odstavíme mäso z ohňa, prisypeme papriku a soľ, premiešame. Vrátime na oheň a prilejeme vodu. Dusíme pod pokrievkou 30 - 40 minút.

4. 

múka hladká 15 g

Udusené mäso poprášime múkou a premiešame. Omáčka nám jemne zhustne.

5. Kelový prívarok

cibuľa 50 g  olej olivový 20 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji.

Kelový prívarok

6. 

kel 750 g

Kel umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a tie nakrájame na malé kúsky.

7. 

soľ ½ ČL  rasca mletá ½ ČL

Kel vložíme do hrnca k cibuli, osolíme a posypeme rascou, premiešame.

8. 

zemiaky 250 g  voda 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  múka hladká 30 g  cesnak 4 strúčiky

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ich ku kelu, podlejeme vodou, premiešame a za občasného miešania udusíme zeleninu do mäkka. Asi 20 minút. V mlieku rozmiešame múku, zalejeme kel, prevaríme. Ak je prívarok moc hustý pridáme podľa potreby ešte mlieko. Nakoniec vmiešame očistený pretlačený cesnak. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť