Bravčové mäso na sladko

Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej slnečnicový 30 ml  cibuľa 250 g  soľ 1 ČL  cesnak sušený 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Cibuľu očistíme, nakrájame a 5 minút podusíme zakrytú na oleji. Prisypeme korenie, soľ a premiešame.

2. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 800 g  voda 100 ml

Mäso umyjeme a nakrájame na slížiky, alebo malé kocky. Pridáme ho k cibuli, po zatiahnutí prilejeme vodu a 30 minút pod pokrievkou dusíme.

3. 

jablká 250 g  slivky sušené 50 g

Jablká očistíme, odstránime jadrovníky a pokrájame ich na plátky. Sušené slivky umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie pridáme k mäsu a všetko spolu ďalej dusíme zakryté 30 minút.

4. 

Podávame s ryžou poliatou sladko-kyslou šťavou z uduseného mäsa.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť