Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  petržlen 100 g  mrkva 250 g  olej slnečnicový 30 ml

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. 10 minút ju orestujeme na oleji.

2. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 500 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  korenie čierne mleté  bobkový list 2 ks

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine. Pridáme soľ, papriku, korenie a bobkový list. Chvíľu mäso so zeleninou premiešavame,...

3. 

voda ½ l  cukor kryštálový 1 ČL  ocot 2 PL

...potom prilejeme vodu, pridáme cukor a ocot. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.

4. 

Udusené mäso oddelíme od zeleniny. Zeleninu zmixujeme ponorným mixérom.

5. 

Do omáčky vložíme späť mäso, privedieme do varu...

6. 

smotana sladká na varenie 200 ml

... prilejeme smotanu a prevaríme.

7. Servírovanie

- s parenou knedľou.

Servírovanie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť