Letná pečená kačica so zeleninovým šalátom

Letná pečená kačica so zeleninovým šalátom

Jednoducho upečená kačka podávaná so sviežim letným šalátom. Je to pochúťka, vyskúšajte!

recept,fotorecept,kačica,Husacie a kačacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Husacie a kačacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Chrumkavý zeleninový šalát recept-
kačica2200gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ3čajové lyžičky
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

kačica 2200 gramov  soľ 3 čajové lyžičky  voda 100 mililitrov

Čerstvú kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku nasolíme. Vložíme do hlbokého pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečieme pri 200°C. Po hodine obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalšiu hodinu. Počas pečenia kačky si pripravíme dole uvedený šalát.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Kačku s pekáčom vyberieme a odokryjeme. Odoberieme trochu výpeku a rozmiešame v ňom papriku. Kačku ľahko potrieme a vložíme odkrytú do rúry. Necháme 15 minút zapiecť pri teplote 250°C.

3. 

Pekáč opäť vyberieme, kačku otočíme, potrieme paprikou a necháme zapiecť z druhej strany. Upečenú kačku vyberieme na dosku, necháme ľahko vychladnúť a nožnicami na hydinu rozstriháme na porcie. Návod na porcovanie kačky nájdete tu.

4. 

Chrumkavý zeleninový šalát recept

Podľa uvedeného receptu si z kapusty, uhorky, paradajok, mrkvy a cibuľky pripravíme jednoduchý letný šalát. Je tou najskvelejšou ľahkou prílohou k mäsu v letných mesiacoch.

Dobrú chuť!