Pikantné kuracie stehná na zelenine
![Pikantné kuracie stehná na zelenine](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001405/img_sk_4x3/pikantne-kuracie-stehna-na-zelenine_00180.jpg)
Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.
recept,fotorecept,mrkva,kaleráb,cuketa,baklažán,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Sezóna - Kaleráb Sezóna - Cuketa Sezóna - Mrkva Sezóna - Baklažán
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 400 | gramov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 250 | gramov | |
kaleráb | 250 | gramov | |
kuracie stehná spodné | 1 | kilogram | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
paprika červená mletá štipľavá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
1.
kuracie stehná spodné 1 kilogram • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • olej olivový 100 mililitrov
Kuracie stehná umyjeme, posypeme korením, vložíme do misky, zalejeme olejom a necháme v chladničke 12 hodín odpočívať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0736.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0768.jpg)
3.
mrkva 200 gramov • kaleráb 250 gramov
Mrkvu a kaleráb očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a plátky. Uložíme na cibuľu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0770.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0772.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0774.jpg)
6.
soľ 1.5 čajovej lyžičky
Na zeleninu rozložíme stehná, osolíme a zalejeme olejom v ktorom boli naložené. Nepodlievame, zelenina si pustí dostatok vody.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0777.jpg)
7.
Pečieme zakryté 45 minút pri teplote 200°C, potom odokryjeme a prudko 15 minút zapečieme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001405/small/IMG_0778.jpg)
Dobrú chuť!