svetvomne.sk

Tekvicové fašírky

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
tekvica maslová450gramov
cibuľa350gramov
mäso mleté570gramov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
korenie kurkuma1polievková lyžica
múka hladká100gramov
strúhanka100gramov
vajce slepačie3kusy
olej slnečnicový150mililitrov

1. Tekvicu postrúhame

tekvica maslová 450 g

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, dužinu nastrúhame nahrubo.

Tekvicu postrúhame

2. Pridáme cibuľu

cibuľa 350 g

Do nastrúhanej tekvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme cibuľu

3. Primiešame mleté mäso

mäso mleté 570 g  petržlenová vňať 2 PL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie kurkuma 1 PL

Do zmesi primiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.

Primiešame mleté mäso

4. 

múka hladká 100 g  strúhanka 100 g  vajce slepačie 3 ks

Zapracujeme múku, strúhanku a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Vysmážame

olej slnečnicový 150 ml

Na panvici smažíme fašírky 5 minút pod pokrievkou, obrátime a 5 minút smažíme bez pokrievky.

Vysmážame

6. Servírujeme

Podávame teplé so zemiakovým alebo zelerovým pyré.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť