svetvomne.sk

Zubáč na provensálsky spôsob

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zubáč 600 g  zemiaky 500 g  pór 1 ks  slanina údená 150 g  korenie provensálske 1 PL  korenie čierne mleté  soľ  soľ zeleninová  olej olivový  olej slnečnicový

Na prípravu budeme potrebovať: filé zo zubáča, zemiaky, pór, slaninu, olej, soľ, korenie, provensálske korenie,

2. 

Pór pokrájame na tenké kolieska, slaninu na rezančeky a spoločne osmažíme na troche oleja.

3. 

Zubáča vykostíme a upravíme na filé, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme provensálskym korením. Na pekáč vymastený olivovým olejom poukladáme filé zo zubáča a na tenké kolieska nakrájané zemiaky. Zemiaky posypeme podravkou a provensálskym korením.

4. 

víno biele polosladké 2 dl  voda 2 dl

Rozložíme osmaženú zmes slaniny a póru, podlejeme trochou vody alebo bieleho vína a dáme zapiecť na 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť