svetvomne.sk

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 600 g

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

paradajky 200 g  orechy kešu natural 50 g  cesnak 10 g  zázvor koreň 10 g

Cesnak a zázvor očistíme. Spolu s paradajkami a orechmi vložíme do mixéra a zmixujeme na pastu.

3. 

maslo 50 g

V hrnci necháme na miernom plameni prepustiť maslo.

4. 

cibuľa červená 150 g

Cibuľu ošúpeme, najemno pokrájame a opražíme na masle.

5. 

korenie kurkuma ½ ČL  korenie rímska rasca mletá - jeera ½  korenie koriander mletý ¼ g  korenie chilli ¼ g

Cibuľu zhrnieme na bok hrnca a pridáme koreniny. Chvíľu koreniny popražíme a premiešame s cibuľou.

6. 

Pridáme pripravenú pastu a minútu prehrejeme.

7. 

cícer sterilizovaný 400 g

Primiešame scedený cícer.

8. 

Uvarené zemiaky scedíme a zľahka pomačkáme.

9. 

koriander

Zemiaky pridáme do hrnca a vsetko spolu premiešame. Môžeme dochutiť čerstvou koriandrovou vňaťou.

10. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť