Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Špízy z mletého mäsa

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

pečivo biele 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Rohlíky nakrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Potom ich premiešame a rozdrvíme.

2. 

cibuľa 120 g  vajce slepačie 3 ks  mäso mleté 500 g  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme spolu s mletým mäsom, vajíčkami, soľou a korením k rohlíkom. Zmes rukou dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne zmiešali.

3. 

paprika farebná 2 ks

Farebné papriky vyčistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Zo zmesi mäsa tvarujeme guľky, ktoré napichujeme striedavo s paprikou na špajdľu.

4. 

Špízy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rozohriatej rúre ich pečieme pri 180°C približne 30 až 40 minút. Prvých 10 minút pečenia ich môžeme prikryť alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť