Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi

Jemná hlivová omáčka, ktorú si zamilujete.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 700 g

Hlivu umyjeme, nakrájame...

2. 

...a nadrobno nasekáme pomocou kuchynského robota.

3. 

cibuľa 150 g  olej repkový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

zemiaky 500 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kúsky...

5. 

voda 500 ml

...a pridáme k cibuli. Ľahko opečieme a zalejeme vodou.

6. 

rasca mletá ½ ČL

Pridáme hlivu, rascu...

7. 

paprika červená mletá 2 ČL

a papriku. Premiešame a pod pokrievkou varíme do zmäknutia zemiakov (asi 25 minút).

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  múka hladká 40 g

Smotany zmiešame s múkou a zátrepkou zalejeme omáčku, prevaríme a môžeme podávať.

9. Návrh na servírovanie

Jemná plnená fašírka recept

Omáčku môžeme podávať s mäsovými fašírkami, alebo len jednoducho s klobásou a volským okom.

Návrh na servírovanie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť