svetvomne.sk

Pikantná kapustnica

Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 1 ks

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji do sklovita.

2. 

bravčové stehno 400 g  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená ¼ ČL

Pridáme na kúsky pokrájané mäso, posypeme korením a rascou.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL  voda  korenie nové - pimentovník pravý 3 ks

Mäso chvíľu opekáme, potom pridáme mletú červenú papriku, nové korenie a zalejeme vodou. Dusíme 30-40 minút do polomäkka.

4. 

kapusta kvasená 500 g  bobkový list 1 ks  klobása 1 ks  slivky sušené 5 ks  cesnak 1 štipka  zemiaky 2 ks

Keď je mäso polomäkké pridáme kyslú kapustu, celú umytú a extra štipľavú klobásku, zopár sušených sliviek, cesnak a bobkový list. Na zahustenie postrúhame do kapustnice dva surové zemiaky.

5. 

soľ

Takto kapustnicu dovaríme pokial mäso a kapusta nezmäkknú. Kapustnicu dosolíme podľa chuti.

6. 

Po uvarení klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vložíme späť do kapustnice.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť