Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Pikantná kapustnica

Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 1 ks

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji do sklovita.

2. 

bravčové stehno 400 g  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca drvená ¼ ČL

Pridáme na kúsky pokrájané mäso, posypeme korením a rascou.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL  voda  korenie nové - pimentovník pravý 3 ks

Mäso chvíľu opekáme, potom pridáme mletú červenú papriku, nové korenie a zalejeme vodou. Dusíme 30-40 minút do polomäkka.

4. 

kapusta kvasená 500 g  bobkový list 1 ks  klobása 1 ks  slivky sušené 5 ks  cesnak 1 štipka  zemiaky 2 ks

Keď je mäso polomäkké pridáme kyslú kapustu, celú umytú a extra štipľavú klobásku, zopár sušených sliviek, cesnak a bobkový list. Na zahustenie postrúhame do kapustnice dva surové zemiaky.

5. 

soľ

Takto kapustnicu dovaríme pokial mäso a kapusta nezmäkknú. Kapustnicu dosolíme podľa chuti.

6. 

Po uvarení klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vložíme späť do kapustnice.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť