ActiFry Lososové fašírky s pečenými zemiakmi
![ActiFry Lososové fašírky s pečenými zemiakmi](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000708/img_sk_4x3/actifry-lososove-fasirky-s-pecenymi-zemiakmi_00180.jpg)
Recept na výborné zemiakovo lososové fašírky s minimom použitia oleja a pikantným dipom.
recept,fotorecept,jogurt biely,zemiaky,zemiaky,losos filet,Hlavné jedlá z rýb,Tefal ActiFry 2v1,Sezónne recepty
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
citrónová kôra | - | ||
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
jogurt biely | 200 | mililitrov | |
kapary | 1 | polievková lyžica | |
korenie biele mleté | 1 | čajová lyžička | |
korenie biele mleté | - | ||
losos filet | 250 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 50 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 0 | ||
strúhanka | 50 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 1 | kus | |
uhorka šalátová | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 900 | gramov |
Recept
1. Príprava pikantného dipu
uhorka šalátová 50 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 1 kus • cibuľa 100 gramov • kapary 1 polievková lyžica
Do misky nastrúhame šalátovú uhorku, pridáme nadrobno nakrájanú kyslú uhorku, kapary a nadrobno nakrájanú cibuľu. Premiešame a zlejeme prebytočnú vodu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5013.jpg)
2. Zalejeme jogurtom
jogurt biely 200 mililitrov • korenie biele mleté 1 čajová lyžička • soľ • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Ingrediencie na dip zalejeme jogurtom, okoreníme bielym korením, soľou a ochutíme citrónovou šťavou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5016.jpg)
3. Pečenie zemiakov
zemiaky 500 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ
Do ActiFry, do priestoru hrnca vložíme nakrájané zemiaky, polejeme lyžičkou oleja a jemne osolíme. Hrniec nastavíme na dobu varenia 40 minút. Stlačením tlačidla štart sa zemiaky začnú opekať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5017.jpg)
4. Uvaríme zemiaky
zemiaky 400 gramov
Hneď ako dáme piecť zemiaky, pripravíme si varené zemiaky. Zemiaky uvaríme v osolenej vode alebo v pare domäkka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5021.jpg)
5. Príprava fašírok
losos filet 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • strúhanka 50 gramov • múka hladká 50 gramov • korenie biele mleté • muškátový oriešok mletý • citrónová kôra
Varené zemiaky popučíme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané lososové filety, vajcia, strúhanku, múku. Ochutíme bielym korením, štipkou mletého muškátového orieška a štipkou citrónovej kôry. Ak sa nám cesto zdá riedke, zahustíme ho strúhankou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5026.jpg)
6. Pečenie fašírok
olej olivový 1 polievková lyžica
Z cesta vytvarujeme mokrými rukami fašírky, ktoré vložíme do panvice ActiFry. Polejeme lyžičkou oleja. ActiFry zastavíme, navolíme program 2 v 1 a program ryba. Fašírky necháme piecť, asi v polovici času pečenia ich obrátime. Fašírky podávame s pečenými zemiakmi a dipom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000708/small/IMG_5031.jpg)
Dobrú chuť!