svetvomne.sk

Rybacie fašírky

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Aljašská treska300gramov
cesnak2s
cibuľa100gramov
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka polohrubá100gramov
olej slnečnicový1deciliter
petržlenová vňaťg
soľ½čajovej lyžičky
strúhanka200gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

Aljašská treska 300 g  petržlenová vňať

Filet z tresky rozmixujeme s petržlenovou vňaťou.

2. 

vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 100 g  cesnak 2 s  cibuľa 100 g  soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  strúhanka 200 g

Zmiešame rozmixovanú tresku, vajcia, múku, roztlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou, bielym a čiernym korením. Pridávame strúhanku, kým nevymiesime tvarovateľné cesto.

3. 

Z cesta po kúskoch odoberáme a tvarujeme v dlaniach fašírky. Aby sa nám cesto nelepilo, použijeme strúhanku, alebo múku.

4. 

olej slnečnicový 1 dl

V panvici si rozpálime asi pol centimetra vysokú vrstvu oleja. Opatrne vložíme fašírky a vysmažíme do chrumkava z oboch strán.

5. 

Po vysmažrní odložíme na servítku, ktorá vsiakne olej z povrchu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť