svetvomne.sk

Musaka

Recept na prípravu výbornej musaky.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
baklažán500gramov
bravčové mleté mäso750gramov
cibuľa150gramov
korenie na musaku2čajové lyžičky
olej olivový
paprika červená mletá3čajové lyžičky
paradajkový pretlak500gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ
syr tvrdý150gramov
zemiaky1kilogram

1. 

olej olivový  cibuľa 150 g  bravčové mleté mäso 750 g  korenie na musaku 2 ČL  soľ 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL

Na hlbšiu panvicu nalejeme primerané množstvo oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju. Potom pridáme mleté mäso, koreniny a soľ, premiešame a 5 minút podusíme.

2. 

paradajkový pretlak 500 g

Prilejeme paradajkový pretlak. Všetko dobre zmiešame a opäť 5 minút dusíme.

3. 

zemiaky 1 kg  baklažán 500 g  olej olivový  soľ

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Baklažán, nešúpeme, umyjeme a tiež nakrájame na kolieska. Do hlbšieho pekáča, poliateho olejom, vložíme polovicu z nakrájaných zemiakov, na ne poukladáme vrstvu z polovice nakrájaného baklažánu, jemne osolíme.

4. 

Pridáme mäsovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

5. 

soľ

Na mäso rozložíme druhú polovicu baklažánu a na neho druhú polovicu zemiakov, poľa potreby vrstvy znovu jemne osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60-80 minút.

6. 

syr tvrdý 150 g

Pekáč odokryjeme, musaku posypeme strúhaným syrom, alebo syrom pokrájaným na tenké plátky a necháme všetko spolu ešte 20 minút zapiecť.

7. 

Pri pečení odporúčame pod pekáč podložiť plech pre prípadné vytekanie prebytočnej vody, ktorú má v sebe baklažán a zemiaky. Po upečení necháme musaku primerane vychladiť, pokrájame na porcie a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť