svetvomne.sk

Bravčový wok s tofu

Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

cibuľa červená 80 g  olej slnečnicový 3 PL  bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 200 g

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na prúžky.

2. 

paprika červená mletá 2 ČL  soľ ½ ČL  fazuľa Mungo 200 g  voda

Po zatiahnutí mäsa pridáme papriku, soľ a prilejeme vodu (400ml). Dusíme pod pokrievkou 30 minút. Fazuľu do mäkka uvaríme v jemne osolenej vode.

3. 

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 350 g

Do duseného mäsa pridáme zeleninu a premiešame.

4. 

tofu biele 180 g

Vzápätí primiešame nakrájané tofu a fazuľu. Namiesto fazule Mungo môžeme použiť aj inú uvarenú fazuľu. Obsah woku krátko prevaríme - 5 minút podusíme.

5. 

voda 300 ml  škrob kukuričný 15 g  sójová omáčka  chilli pikantná omáčka

Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme. Podľa chuti pridáme sójovú a chilli omáčku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť