svetvomne.sk

Zeleninová musaka

Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 200 g

Cibuľu nekrájame nadrobno a osmažíme vo väčšom hrnci na oleji.

2. 

mrkva 400 g

Do hrnca pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu.

3. 

patizón 400 g

Pridáme nahrubo nastrúhaný patizón (alebo inú tekvicu).

4. 

voda 1 dl  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  soľ ½ ČL  škorica mletá ½ ČL  oregano 1 ČL

Podlejeme trochou vody, okoreníme a necháme variť pod pokrievkou približne 20 minút.

5. 

paradajkový pretlak 250 ml  cesnak 4 strúčiky

Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších 20 minút, kým sa prebytočná voda nevyparí. Ochutíme pasírovaným cesnakom.

6. 

baklažán 800 g  olej slnečnicový

Baklažán nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na troche oleja.

7. 

zemiaky 400 g

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode 10-15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.

8. 

olej slnečnicový ¼ dl

Do vymastenej zapekacej misy, alebo na pekáč, uložíme jednotlivé vrstvy. Začneme zemiakmi.

9. 

Pridáme vrstvu baklažánu.

10. 

Vrstvu zeleninovej zmesi zarovnáme.

11. 

maslo 50 g  múka hladká 2 PL

V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo a vymiešame v ňom múku.

12. 

mlieko polotučné 1,5% 4 dl

Postupne po malých dávkach pridávame mlieko a miešame kým nezhustne, čím získame bešamelovú omáčku.

13. 

Bešamel rozprestrieme rovnomerne na vrch musaky.

14. 

Pečieme v dobre predohriatej rúre na 220°C približne 40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť