Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

karfiol  voda  soľ

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ 1 ČL  bazalka 2 PL  petržlenová vňať 1 PL

Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, soľ, natrhanú bazalku a nasekanú petržlenovú vňať.

3. 

múka hladká

Pridáme múku a dohladka rozmiešame. Múky pridáme toľko aby nám vzniklo ľahko husté cestíčko (asi 150-180g) .

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  korenie biele mleté ½ ČL

Do cestíčka vmiešame papriku a korenie.

5. 

olej fritovací

Ružičky karfiolu namočíme do cestíčka a kladieme do rozohriateho oleja.

6. 

Vypražíme zo všetkých strán.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť